Razpoložljivi termini:

Termin: 2.10. - 04.10.
3 dni
cena: 199,00€
status: Zagotovljeno
Termin: 2.10. - 04.10.
3 dni
cena: 199,00€
status: Zagotovljeno
Termin: 9.10. - 11.10.
3 dni
cena: 199,00€
status: Zagotovljeno
Termin: 9.10. - 11.10.
3 dni
cena: 199,00€
status: Zagotovljeno
Termin: 16.10. - 18.10.
3 dni
cena: 199,00€
status: Zagotovljeno
PRIKAŽI VSE TERMINE

Program:

 • za ljubitelje Dalmacije
 • ogled Dubrovnika z lokalnim vodnikom
 • kosilo izpod peke


1. dan: SLOVENIJA – TROGIR – SPLIT – NEUM ((večerja, nočitev))

Jutranji odhod iz vseh večjih krajev v Sloveniji ter vožnja z vmesnimi postanki do Trogirja, enega najlepših dalmatinskih mest z blago klimo in bujno vegetacijo. Mesto leži na manjšem otočku med otokom Čiovo in kopnim. Zaradi slikovite lege, ohranjene srednjeveške podobe in številnih kulturnih spomenikov je Trogir znano turistično mesto oziroma kar muzej na prostem. Stari del na otočku je vpisan v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCU. Iz Trogirja se boste odpeljali do Splita, mesta ki ima izjemno veliko kulturnih spomenikov. Na prostoru današnjega mesta je obstajalo že ilirsko grško naselje Aspalathos. Cesar Dioklecian si je tu zgradil veličastno palačo v kateri je prebil zadnja leta svojega življenja. Po njegovi smrti so se sem zatekali pregnani rimski vladarji in njihove družine. Propadanje prvotne palače se je pričelo z doseljevanjem prebivalcev iz bližnje Salone, ki so se sem umaknili pred Avari in Slovani in se nadaljevalo skozi ves srednji vek. Kljub temu je palača najznamenitejši spomenik rimske arhitekture na vzhodni obali Jadrana. Dioklecijanova palača in staro mesto Split je vpisano v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCU, nadaljujemo z vožnjo do proti jugu do Neuma, kjer vas bo v hotelu pričakala pijača dobrodošlice. Sledi nastanitev v hotelu, ter večerja ob glasbi v živo. Nočitev.2. dan: NEUM – DUBROVNIK – STON – NEUM ((zajtrk, kosilo, večerja, nočitev))

Po zajtrku se boste odpeljali do Dubrovnika, enega najlepših mest Sredozemlja. Z lokalnim vodnikom se boste sprehodili skozi bogato zgodovino mesta, nato pa si odpočili in se osvežili s kavico na mestni ulici Stradun. Po želji in za doplačilo boste lahko obiskali otok Lokrum, ki je poseben rezervat z bujno vegetacijo. Sledi obiskdo znamenitega Stona na polotoku Peljašac, enega redkih srednjeveških mestec, ki je bilo zgrajeno po urbanističnih načrtih. Mestece ima veličastno 5,5 km dolgo obzidje in najstarejše morske soline v Evropi. Peljali se boste ob malem Stonskem zalivu, kjer vzgajajo preko 80 različnih vrst školjk. Med njimi so najbolj poznane mušule in kamenice. Po želji in za doplačilo se boste lahko tudi povzpeli na obzidje. V bližini boste obiskali kmečki turizem, kjer vam bodo prijazni gostitelji pokazali stiskalnico oliv ter seznanili s samo predelavo. Imeli boste tudi možnost nakupa oljčnih proizvodov. Nato vas bodo pogostili s kosilom izpod peke ter vinom in vodo. Iz Stona se boste vrnili do Neuma, kjer bodo sledili večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.3. dan: NEUM – DOLINA DELTE REKE NERETVE – SLOVENIJA ((zajtrk, kosilo))

Po zajtrku se boste odpeljali do doline delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


MOŽNO DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 18€
 • med 25 in 34 potniki 32€

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi, na osebo:

 • enoposteljna soba 30 €,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco glede na ponudbo na dan prijave,
 • zavarovanje rizika odpovedi 5%.

DOPLAČILO PO ŽELJI na poti, na osebo:

 • izlet na otok Lokrum (povratna vožnja z ladjo, vstopnina v rezervat, Palmin spremljevalec) 23 €,
 • vstopnina na Stonski zid cca. 70 HRK (individualne vstopnice).
Cena vklučuje:
 • avtobusni prevoz po programu iz Slovenije,
 • ogled Trogirja in Splita z lokalnim vodnikom,
 • pijačo dobrodošlice v hotelu 3* v Neumu,
 • 2x polpenzion v hotelu 3* v Neumu,
 • vsak večer glasbo v živo v hotelu,
 • ogled Dubrovnika z lokalnim vodnikom,
 • ogled stare oljarne in kosilo z vključeno pijačo na kmečkem turizmu v bližini Stona,
 • program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, druženje in zabava z gusarji, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z žara z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve.


Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: