Razpoložljivi termini:

Termin:
28.01.2022 - 02.02.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 909,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
11.02.2022 - 16.02.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 919,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
28.02.2022 - 05.03.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 889,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
11.03.2022 - 16.03.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 889,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
27.03.2022 - 01.04.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 889,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu

Program:

Z direktnim letom nam je prestolnica Arabskih emiratov bližja kot kadarkoli do sedaj. Obiščite jo v času svetovne razstave Expo 2021, ki se prvič v zgodovini odvija v eni od arabskih držav. V družbi poznavalcev Dubaja si boste poleg svetovne razstave bomo ogledali milijonsko mesto z v nebo strlečimi nebotičniki, kjer se najvišja Burj Khalifa s vojimi 829m skoraj dotika neba... Popeljali se bomo po osupljivih Palmah ter se po želji podali na križarjenje z ladjo Dhow ali puščavski jeep safari ter občudovali Abu Dhabi....

Ne pozabimo - Arabski Emirati so dežela šejkov, nafte, luksuza, presežkov, eksotike, blišča, kamel, betona in peska. Z nafto bogata obmorska puščavska država je sestavljena iz sedem samostojnih ureditev, ki jim vladajo šejki.

Spoznajmo jih pod Palmo):

 

1. dan: LJUBLJANA - DUBAJ

Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Nočitev.

2. dan: DUBAJ

Po zajtrku ogled emirata Dubaj, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Pred povratkom v hotel na avtobusni vožnji spoznavamo še novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. 

3. dan: DUBAJ

Po zajtrku vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do pristanišča - marine, ki je zgrajena ob umetnem tri kilometre dolgem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo (doplačilo ob prijavi) ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu. Pred nastanitvijo v hotelu še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan.

 

4. dan: DUBAJ - celodnevni ogled razstave EXPO

Zajtrk. Celodnevni ogled razstave Expo 2021 Dubai, ki s prvič v zgodovini nahaja v eni izmed arabskih držav, na 438 hektarjev veliki površini med mestom Dubaj in južno mejo z Abu Dhabijem. Na njej se bo predstavilo rekordnih 190 držav, med tistimi, ki bodo imele lastne in posebej za to priložnost zasnovane paviljone, pa je tudi Slovenija. Osrednja tema Expa 2021 je »Povezovanje idej za prihodnost«, tri glavni sklopi oz. podteme razstave pa so priložnosti, mobilnost in trajnost.

 

5. dan: PO ŽELJI JEEP SAFARI - DUBAJ

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Po želji se boste odločili za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

6. dan: DUBAJ - LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 290 € 
 • izlet v Abu Dhabi (min. 10 pax)  59 €*  (pozor za izlet je potreben dodaten PCR test, ki se dela v Dubaju in katerega je cena (34 eur) 
 • izlet v Sarjah (min. 10 pax ) 39 €
 • jeep safari(min. 10 pax): 85 €
 • križarenje z večer jo - Dhow Cruise Creek 42 €
 • vzpon na Burj Khaliffo: 49 €, PRIPOROČAMO, (najava in doplačilo možno do 14 dni pred odhodom)
 • Legoland: 56 €
 • Motion Gate: 47 €
 • kombinacija dveh parkov skupaj: 50 €
 • La Perle Show: 62,50 € odrasli - brez prevoza


 DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa pribl. 5 eur na osebo na noč v hotelu
 • napitnine 30 eur (tudi otroci)
 • metro pribl. 5 eur


POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

Pomembno: 

Razpored sedežev na letalu  Fly Dubai je v izključni domeni prevoznika, zato brez predhodne rezervacije in doplačila žal ne moremo zagotoviti razporeda sedenja.Sedeže  je možno je možno rezervirati po naslednjih pogojih:

• Sedeži v ekonomskem razredu do 17 vrste od 28 do 40€ po osebi in smeri

• Sedeži v ekonomskem razredu od 17 vrste naprej pa med 18 in 25€ po osebi in smeri

 

Cena vključuje:

 • direkten polet s Flydubai z Ljubljane (vključen en kos ročne in oddane prtrljage), 
 • vključen en kos ročne in oddane prtrljage,
 • celodnevna vstopnica za Expo (en dan)  
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju - center 
 • v ceni dvodnevni ogled Dubaja,
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • organizacijo potovanja

Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: