Razpoložljivi termini:

Termin:
24.04.2022 - 29.04.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 849,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
24.04.2022 - 29.04.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 849,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
29.04.2022 - 04.05.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 799,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
29.04.2022 - 04.05.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 799,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
Termin:
20.05.2022 - 25.05.2022
Trajanje: 6 dni
Cena: 799,00€
min. 20 potnikov, storitve po programu
PRIKAŽI VSE TERMINE

Program:

Z direktnim letom nam je prestolnica Arabskih emiratov bližja kot kadarkoli do sedaj. V družbi poznavalcev Dubaja si bomo ogledali milijonsko mesto z v nebo strlečimi nebotičniki, kjer se najvišja Burj Khalifa s vojimi 829m skoraj dotika neba... Popeljali se bomo po osupljivih Palmah ter se po želji podali na križarjenje z ladjo Dhow ali puščavski jeep safari ter občudovali Abu Dhabi....

Ne pozabimo - Arabski Emirati so dežela šejkov, nafte, luksuza, presežkov, eksotike, blišča, kamel, betona in peska. Z nafto bogata obmorska puščavska država je sestavljena iz sedem samostojnih ureditev, ki jim vladajo šejki.

Spoznajmo jih pod Palmo):

 

1. dan: LJUBLJANA - DUBAJ

Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Nočitev.

2. dan: DUBAJ

Po zajtrku ogled emirata Dubaj, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Pred povratkom v hotel na avtobusni vožnji spoznavamo še novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. 

3. dan: DUBAJ

Po zajtrku vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do pristanišča - marine, ki je zgrajena ob umetnem tri kilometre dolgem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo (doplačilo ob prijavi) ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu. Pred nastanitvijo v hotelu še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan.

 

4. dan: DUBAJ ALI PO ŽELJI ABU DHABI

Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov - Abu Dhabi, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Velika mošeja je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu (opomba: ogled notranjosti ni vedno možen). Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.

 

 

5. dan: PO ŽELJI JEEP SAFARI - DUBAJ

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Po želji se boste odločili za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

6. dan: DUBAJ - LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 290 € ( novoletni odhodi 380 €),
 • izlet v Abu Dhabi (min. 10 pax)  59 €* ( 29.12.  75 €)  - pozor za izlet je potreben dodaten PCR test, ki se dela v Dubaju in katerega je cena 35 USD (31 eur) 
 • jeep safari(min. 10 pax): 85 €,
 • križarenje z večer jo - Dhow Cruise Creek 59 €,
 • vzpon na Burj Khaliffo: 49 € (novoletni odhodi 59 €),- PRIPOROČAMO, doplačilo možno do 14 dni pred odhodom; za novoletni termin 30 dni pred odhodom).
  OB PRIJAVI PRIPOROČAMO DOPLAČILO ZA VZPON NA BURJ KHALIFA (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom oziroma v času novega leta do 30 dni pred odhodom).

*Minimalno število oseb za izvebo izleta je 10 oseb.


DOPLAČILA na poti:

 • turistina taksa približno 5 eur na sobo na noč,
 • napitnine pribl. 30 eur na osebo,
 • metro cca 5 eur.


POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

Cena vključuje:

 • direkten polet s Flydubai z Ljubljane (vključen en kos ročne in oddane prtrljage), 
 • vključen en kos ročne in oddane prtrljage,
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju - center 
 • v ceni dvodnevni ogled Dubaja,
 • spremstvo slovenskega vodnika
 • organizacijo potovanja

Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: