Razpoložljivi termini:

Termin: 24.12. - 04.1.
11 dni
cena: 2.599,00€
status: zagotovljeno

Program:

1. dan: LJUBLJANA-TOKIO (polet s presedanjem)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem in daljšim postankom proti Tokiu.

2. dan: TOKIO (transferji cca 80km, 1-1,5 ure)
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz z vlakom v hotel. Peš cca 1km. Namestitev in nočitev.

3. dan: TOKIO (peš cca 10km, metroji, vlaki)
Zajtrk. Jutro bomo pričeli povsem japonsko, saj bomo mesto odkrivali v kombinaciji lokalnih avtobusov, metrojev in vlakov. Najprej se bomo oglasili na treningu pri sumo borcih (v kolikor predviden kak trening v okviru državnih turnirjev, v primeru da aktivnosti ni, potem tudi treninga ni moč obiskati. Treningi so zaprtega tipa in je ogled možen samo z ulice ter z vsem potrebnim spoštovanjem do tega elitnega športa). Sledil bo obisk najstarejšega mestnega templja Asakusa Kannon. Sedanja podoba templja ni originalna, saj je bil tempelj delno uničen v zračnih napadih 1945, kar danes stoji tu pa je verna kopija zgrajena leta 1958. Po ogledih se bomo sprehodili še po nakupovalni ulici, malce prosto za samostojne aktivnosti, lahko si boste privoščili tudi kakšno japonsko kosilce. Nato še obisk degustacije sakeja in ogled templja Sengakuji, kjer se bomo seznanili z usodo 47 roninov. V kolikor bo čas dopuščal še skok na največjo ribjo tržnico in po želji prehod po Akihabara četrti, kjer se dogaja vse mogoče. Živahna in močno okrašena četrt elektronike, ki obiskovalca pritegne. Priča bomo zanimivo oblečenem strežnem osebju, animiranim likom, po želji boste lahko izkusili tudi manga cafe… Na postaji Shibuya pa si bomo ogledali še kip simbola zvestobe – psa Hachika, ki je na postaji čakal svojega preminulega lastnika vsak dan vse do svoje smrti 10 let kasneje! Nazaj v hotel in nočitev.

4. dan: TOKIO-NIKKO-TOKIO (hitri in regularni vlaki, metro, peš cca 10km)
Po zajtrku se bomo z vlaki in hitrimi vlaki odpravili do Nikka, mesta svetišč in lepih pejsažev, ki je zablestel v času Tokugawa šogunata. Silno privlačnost in umirjenost mu dajejo tudi pokončne cedre, v Nikku pa je na voljo za občudovanje kar avenija cedre. Obiskali bomo Toshogu, šintoistično svetišče, posvečeno ustanovitelju Tokugawa šogunata - Tokugawa Iyeasuju. Kar pet zgradb kompleksa ima status nacionalnega zaklada, poleg tega sta tu še dva samurajska meča s podobnim statusom. A morda najbolj privlačen je celoten ambient, katerega soustvarjata podoba narave in stare arhitekture. Nadaljevali bomo na prav tako idiličen most - sveti most Shinkyo, v tradicionalni japonski podobi in barvah, v sklopu mostu pa bomo obiskali še Futarašan tempelj. Nato pa na odkrivanje bogastva narave, ko se bomo odpeljali z lokalnim avtobusom v Chuzenji ob istoimenskem jezeru. Malce prosto za kosilo, nato pa si bomo ogledali slikovit slap Kegon s svojimi 97 metri padca. Slap pogosto zmrzne in tudi v podobi kristalov je nadvse idiličen. Transferji s presedanji nazaj v naš tokijski hotel. Nočitev.

5. dan: TOKIO-HAKONE (transferji z vlaki in hitrimi vlaki, vožnja z ladjo, vzpenjača, peš cca 8km)
Zajtrk. Glavnino prtljage bomo poslali v naš hotel v Kyotu, mi pa se bomo podali na odkrivanje še enega podeželskega bisera - Hakone. Hakone je poimenovan po ognjeniku, kateri je zadnjič izbruhnil leta 1170. A njegov najaktivnejši del je še vedno burno aktiven na vsakodnevni ravni. Preko ognjenika Owakudani se bomo zapeljali z gondolo, s katere se ob jasnem vremenu odpira veličasten pogled na mogočni Fuji, vsekakor pa je posebna atrakcija pogled z višine na žveplove zračnike ognjenika. Morda bo kdo želel poskusiti tudi lokalno posebnost. V ognjeniku žvepleno kuhana jajca. Po ogledu in spustu z vzpenjačo na obalo jezera Ashi se bomo podali še na krožno vožnjo po kraterskem jezeru, katero je hkrati ena najboljših točk za opazovanje gore Fuji. Ob jasnem vremenu nam bo ravno tu uspela najboljša fotografija Fujija. Še sprehod do našega hotela onsen, kjer se bomo namestili v japonskih sobah z zasebnim toaletnim prostorom in tatami blazinami in futon ležišči. Kopalnice pa bodo skupne saj so na voljo v najsvetlejši toki hotela, odličnih termah, kjer je voda vrelca preko 40 stopinj, visoka vsebnost žvepla pa je koži in dobremu počutju močno naklonjena. Prosto do večerje, ko se bomo naužili japonske kulinarike. Nočitev

6. dan: HAKONE (možnost celodnevnega izleta h gori Fuji)
Zajtrk, večerja in prost dan za uživanje v lepotah narave in namakanju v termalnem kompleksu. Ob doplačilu in ugodnim vremenskim razmeram priporočamo izlet k gori Fuji (lokalni prevozi in vstopnine v ceni, cena je odvisna od števila potnikov in je znana na kraju samem).

7. dan: HAKONE-KYOTO (vlaki, avtobusi, peš cca 7km)
Po zajtrku se bomo z lokalnim avtobusom odpeljali do Odaware, presedli na hitri vlak (bullet train) za Kyoto in po dobrih dveh urah prispeli na naš cilj. Najprej si bomo ogledali fenomenalno železniško postajo Kyoto, nato pa namestitev in prevzem naše glavne prtljage. Pozno popoldan si bomo ogledali še čudovito četrt Gion, kjer večer pričara povsem drugo sproščeno luč mesta, morda pa bomo opazili tudi kakšno pripravnico za gejšo – maiko. Še vzpon na Kyoto tower za razgled nočne panorame super mesta.

8. dan: KYOTO (vlaki, avtobusi, peš cca 8km)
Zajtrk. Zjutraj bomo oddali glavnino prtljage in jo poslali v Tokio, Narita letališče. Sledi odkrivanja Kyota, ki ga je na moderni japonski zemljevid postavil šogun Ieyasu, ko je tu leta 1603 kot svojo Kjotsko rezidenco postavil grad Nijo. Obiskali bomo grad z veličastnimi vrtovi in palačo Ninomaru. Nato bomo obiskali slovito svetišče in budistični tempelj Kiyomizu tempelj, ki je bil med 20 finalisti izbora za novih 7 svetovnih čudes. Nato bo krajši premor na živahni Nishiki market - tržnice s hrano, kjer bo po ogledu tudi nekaj prostega za samostojna odkrivanja ali kosilce. Nato pa se bomo podali do svetišča Fushim Inari, templja boga riža, glavni tempelj blaginje, rodnosti, uspeha in prosperitete nasploh. S turističnega vidika je največja zanimivost pot rdečih vrat - torii, katere so v zahvalo po izpolnitvi želje dali postaviti uspešni poslovneži. Nazaj v hotel, nočitev.

9. dan: KYOTO-HIROŠIMA-KYOTO (hitri vlak, trajekt, regularni vlaki, peš cca 8km)
Po zajtrku na železniško postajo. Vožnja s hitrim vlakom do Hirošime. Po prihodu v Hirošimo ogled najpomembnejših znamenitosti mesta: s trajektom na otok Miyajima in obisk svetišča Itsukushima s slavnimi »plavajočimi vrati - tori« ter čredami srnjadi. Nato povratek na celino in obisk spominskega parka in muzeja žrtvam atomske bombe med II. svetovno vojno. Po ogledih z vlakom nazaj v Kyoto. Nočitev.

10. dan: KYOTO-TOKIO (regularni in hitri vlaki, peš cca 6km)
Zajtrk. Nato se bomo z našo lahko prtljago podali na zadnji del poti. Najprej z ekspresnim vlakom do Tokia, kjer bomo opravili še sprehod do cesarske rezidence in parka v okraju Chiyoda. Sledi še večerni regularni vlak do letališča Narita, ob prihodu dvig naše glavne prtljage ter prijava in polet proti domu. Obrok na letalu.

11. dan: TOKIO-LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Termin: 24.12. - 04.1.

Trajanje: 11 dni

Cena: 2.599,00 EUR

Status: zagotovljeno


Obvezna dolplačila:
- skupina 10-15 potnikov 195 €
-
-
-
-
-
-

Doplačila po želji:
- Enoposteljna soba 599 €
-
-
-
-
-
-

Cena vključuje:
Povratno letalsko vozovnico in letališke pristojbine na relaciji Ljubljana-Tokio (oziroma okoliško letališče s transferjem iz/do Ljubljane), letališke transferje ob pristanku in pred povratnim letom na Japonskem, vse oglede po programu s slovenskim vodjem poti in v kombinaciji z lokalnimi prevoznimi sredstvi (hitri vlaki in regularni vlaki, metroji, trajekt, vzpenjača, ladjica), 8x nočitev z zajtrkom v dobrih hotelih 3*, 2x večerja in neomejeno kopanje v onsenu 2x, vse navedene vstopnine, organizacijo potovanja in osnovno zavarovanje z asistenco Coris (25.000€).

Dodatno:

Pri rezervaciji do 31.8 pridobite kar 5 % popust (-129,95€)

Opombe:
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo vodniku na poti v znesku 30 €. Potovanje terja zmerno kondicijo, saj je dnevno cca 6-10 km sprehodov v času ogledov. 2x v času potovanja bomo večje kose prtljage poslali ločeno v namembno lokacijo, dnevno osebno prtljago pa bomo imeli s seboj na lokalnih prevozih (zaradi bolj brezskrbnih in poenostavljenih transportov).

Cepljenje: Ni obvezno. Več na: www.zdravinapot.si

Vizum: Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.


Razpoložljivi termini:

Termin: 24.12. - 04.1.
11 dni
cena: 2.599,00€
status: zagotovljeno

Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: