Razpoložljivi termini:

Termin: 23.10. - 07.11.
16 dni
cena: 3.999,00€
status: Zbiramo prijave
Termin: 23.10. - 07.11.
16 dni
cena: 3.999,00€
status: Zbiramo prijave
Termin: 20.11. - 05.12.
16 dni
cena: 3.999,00€
status: Zbiramo prijave
Termin: 20.11. - 05.12.
16 dni
cena: 3.999,00€
status: Zbiramo prijave
Termin: 15.2. - 02.3.
16 dni
cena: 3.999,00€
status: Zbiramo prijave
PRIKAŽI VSE TERMINE

Program:

 • preplet vulkanov, rajskih belih peščenih plaž, divje narave, izjemne Majevske arhitekture in kolonialnih mest
 • prijazni domačini
 • na pisanih tržnicah najdete na desetine vrst tropskega sadja in zelenjave
 • uživajte ob pitju božanskih sokov


1. dan: SLOVENIJA - EVROPA - CIUDAD DE MEXICO (polet)

POLET V NAJVEČJO SVETOVNO PRESTOLNICO
Zbor potnikov na odhodnem letališču (ob doplačilu možnost prevoza do letališča) in polet preko evropskega letališča v Ciudad de Mexico, več milijonsko prestolnico, ki leži na nadmorski višini 2.240 metrov. Odvisno od časa leta prispemo v večernih ali jutranjih urah naslednjega dne. Prevoz do hotela in nastanitev.2. dan: CIUDAD DE MEXICO - PUEBLA (zajtrk, večerja, nočitev)

MESTO PALAČ IN IZJEMNE ARHITEKTURE
Ogled glavnega mesta Mehike, z več kot 22 milijoni prebivalcev in eno največjih mest na svetu. Ta latinskoameriška metropola je zrasla iz ruševinah azteškega mesta Tenochtitlan, danes pa predstavlja moderno mesto. Ogled bomo začeli v zgodovinskem središču s trgom Zocalo ter znamenito katedralo, ki velja za največjo baročno stolnico Latinske Amerike in Narodno palačo, kjer so na ogled freske Diega Riviere. Ne smemo zamuditi Antropološkega muzeja, s svetovno znano zbirko starih indijanskih kultur… Po koncu ogledov vožnja ob vznožju Iztaccihgatl in Popocatepetel, in pogledom na vrhove ognjenikov, nas bo pripeljala do kolonialnega mesta Pubela. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.3. dan: PUEBLA –TEOTIHUACAN- GUADALUPE CIUDAD DE MEXICO (zajtrk, večerja, nočitev)

ČRNA MARIJA IN MESTO KJER SO LJUDJE POSTALI BOGOVI
Mesto angelov in središče, kjer so ljudje postali bogovi Puebla de los Angeles ali »Mesto angelov« z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo, barvitimi pročelji hiš in številnimi cerkvami nas bo očarala. Poimenoval jo je ustanovitelj Fray Julian Garces, saj so mu angeli v sanjah naročili, naj tu zgradi mesto. Obiskali bomo katedralo, kapelico Rosario in se sprehodili po živahnem nakupovalnem delu. Zgodovinsko središče mesta je pod zaščito UNESCA. Navdušile nas bodo fasade hiš, okrašene s keramiko – azulejos, katedrala in cerkev sv. Dominika. Popoldne vožnja v znameniti Teotihuacan, nekdanjo bleščečo azteško prestolnico, ki je štela kar 200.000 prebivalcev. Teotihuacan je v času razcveta med tretjim in šestim stoletjem zrasel v mesto, ki je oblastniško dirigiralo in nadzorovalo dve tretjini Mehike, Gvatemalo, Belize ter del Hondurasa in Salvadorja. Ogled veličastne piramide Sonca, piramide Meseca in tempelj Pernate kače. Posebej zanimiv bo ogled Ceste mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali božanstvom. Nadaljevanje poti v največje romarsko središče obeh Amerik - cerkve Guadalupe, ki je posvečena črni Madoni, saj naj bi se tu leta 1531 prikazala Marija, zavetnica Latinske Amerike. Devica Guadalupe je simbol Mehike, a se k njej pridejo poklonit mnogi verujoči iz drugih latinskoameriških držav in celo Evrope.4. dan: CIUDAD DE MEXICO – XOCHIMILCO - GUATEMALA CITY (zajtrk, večerja, nočitev)

AZTEŠKI PLAVAJOČI VRTOVI
Zjutraj ogled znamenitega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi), kjer so se Azteki na t. i. plavajočih vrtovih ukvarjali s poljedelstvom. Z barvitimi ladjicami se bomo popeljali na kratek izlet po kanalih, ki so ostali od nekdanjega jezera. Vožnja na letališče in polet v Guatemala city, glavno mesto Gvatemale - mesto številnih nasprotij in urbanega kaosa. Gvatemala še posebej navduši s svojo barvitostjo tržnic, kolonialnih mest in preprostostjo domačinov. Dežela čudovite narave, prepredene z mnogimi ugaslimi in še delujočimi vulkani, deževnim gozdom in nepozabnimi majevskimi arheološkimi središči.5. dan: GUATEMALA CITY – CHICHICASTENANGO – JEZERO ATITLAN (zajtrk, večerja, nočitev)

SREČANJE Z LOKALNIM PREBIVAVALSTVOM
Vožnja po panameriški avtocesti - Panamerican Highway v Chichicastenango, tradicionalno indijansko vasico, ki se skriva za slikovitini hribi in gorami. Srečanje z lokalnim prebivalstvom in z neverjetnim pojavom oz. sinkretizmom med špansko krščansko kulturo in indijanskim poganstvom. Mesto slovi po slikoviti tržnici in nenavadnih obredih. Obisk cerkve Santo Tomás, ki je zgrajena na ostankih majevskega templja. Vožnja v Panajachel, počitniško vasico ob jezeru Atitlan, ki velja za enega najbolj slikovitih svetovnih jezer. Panajachel je največji kraj v okolici jezera.6. dan: JEZERO ATITLAN (zajtrk, večerja, nočitev)

JEZERO OBDANO S TREMI VULKANI
Romantična plovba po slikovitem jezeru Atitlan. Številni potopljeni vulkanski kraterji, so danes jezera in eden najlepših je vsekakor jezero Atitlan. Okoli jezera je bogata narava, posebno vzdušje pa pričarajo majhne vasice, kjer imamo občutek, da se je ustavil čas. Dežela, ki se prav tu predstavi v svoji najlepši, tradicionalni podobi. Ob jezeru živijo potomci Majev, imenovani Kaqchiquel in Tzutujil in še danes govorijo majevske dialekte, tako da je španski jezik šele na drugem mestu. Obiskali bomo nekaj slikovitih vasic indijanskih ljudstev Kakčikel in Tzutuhil, ki se preživljajo s pridelavo zelenjave in kave, ribolovom in tekstilnimi izdelki. Jezero Atitlan se nahaja v pogorju Sierra Madre na višini 1500m, obdan z impozantno kuliso treh vulkanov: Atitlan (3535m), Toliman (3158m) in San Pedro (3020m). Med vasicami oziroma okoli jezera ni krožne poti in zato so kraji veliko lažje dostopni z ladjo.7. dan: JEZERO ATITLAN - GUATEMALA ANTIGUA (zajtrk, večerja, nočitev)

IZJEMNO KOLONIALNO MESTO
Vožnja v Antiguo. Sodi med najstarejša in najlepša kolonialna mesta Srednje Amerike. Antigua, nekdanja prestolnica se je znašla na seznamu Unescove kulturne dediščine in danes velja za najbolj urejeno in sproščeno mesto, od katerega se težko poslovimo. V mestu navdušujejo lično tlakovane uličice s pisanimi kolonialnimi hišicami, številne tržnice in sproščeno vzdušje ter odlične restavracije, Nekdanja prestolnica je bila vse do uničujočega izbruha vulkana leta 1773 kulturno, politino, religiozno in ekonomsko središče Srednje Amerike. Po izbruhu vulkana so ustanovili novo prestolnico Guatemala city. Obisk muzeja in tovarne Jade Maya, kjer bomo izvedeli vse o nakitu iz dragih kamnov Starodavne civilizacije so kamen jadeit smatrale kot kamen za dolgo in lepo življenje. Obiskali bomo tudi lokalno tržnico tradicionalnih izdelkov.8. dan: GUATEMALA ANTIGUA - COPAN (zajtrk, večerja, nočitev)

NAJVEČJE SREDIŠČE MAJEV HONDURASA - COPAN
Vožnja v Honduras, v Copan - veličastno središče Majev. Nedaleč od meje z Gvatemalo bomo obiskali Copan, eno največjih majevskih mest klasičnega obdobja na svetu. Veliki trgi s kamnitimi stebri, okrašenimi z reliefi in igriščem za igro z žogo, stopnišče z več kot 2200 hieroglifi in več piramidnih svetišč. Velik del je še vedno neizkopan in neraziskan. Copan je odkril leta 1570 Diego García de Palacio vendar pred 19. stoletjem področje ni bilo raziskovano. Arheološko mesto nam nakazuje na tri glavne stopnje razvoja, preden so mesto nenadoma v 10. stoletju zapustili. Zaradi izjemnega pomena se Honduras oz. mesto Copan uvršča na sezam Unescove kulturne dediščine.9. dan: COPAN – QUIRIGUA – FLORES (zajtrk, večerja, nočitev)

BOGATA DEDIŠČINA MAJEV
Vožnja v najmanjše, a eno najbolj zanimivih majevskih središč, Quiriguá. Večina spomenikov datira v pozno pred klasično obdobje, ki je blestelo pred 10. stoletjem. Med stevilnimi spomeniki je posebej zanimiva stela, ki velja za največjo v majevskem svetu. Po ogledu nadaljevanje vožnje v simpatično mestece Flores, ki je pravzaprav polotok na velikem jezeru Peten.10. dan: FLORES-TIKAL-BELIZE (zajtrk, večerja, nočitev)

NEPOZABN DOŽIVTJE MAJEVSKE KULTURE V DEŽEVNEM PRAGOZDU
Zgodaj zjutraj pred sončnim vzhodom, nedaleč od mesteca Flores bom obiskali še eno izjemno središče Majev ki je na višku svoje moči štelo okoli 100.000 prbivalcev. Najbolj obiskano in poznano arheološko središče nekdaj mogočne majevske kulture je narodni park Tikal. Tikal se razprostira na področju deževnega gozda in že sprehod med gostim zelenjem, je doživetje svoje vrste, najbolj magični trenutek pa, ko se ozremo naokoli z vrha ene izmed mogočnih kamnitih piramid. V parku bomo počakali na sončni vzhod in se prepustili petju ptic. Zajtrk v parku. Vožnja v sosednjo državico Belize do mesta Belize city in od tam z vodnim taxijem na otok San Pedro, kjer resnično začutimo kar prepeva Madonna v svoji pesmi: »La Isla Bonita«. Umirjeno, pristno karibsko vzdušje. Čas (glede na prihod na otok) je namenjen uživanju na peščenih plažah z belim peskom in plavanju v toplem morju. Belize je dom drugega največjega koralnega grebena na svetu, dolgega kar 290 kilometrov in s tem dom neštetim koralam in več kot 400 vrstam ribic.11. dan: BELIZE-CETUMAL (zajtrk, večerja, nočitev)

DAN ZA POČITEK
Predvidoma dopoldne se bomo z vodnim taxijem vrnili v Mehiko, v mesto Chetumal. Po pristanku ladje in opravljenih carinskih formalnostih vožnja v hotel in prost dan.12. dan: CETUMAL - BAKALAR-TULUM-PLAYA DEL CARMEN (all inclusive, nočitev)

UŽIVANJE OB POGLEDU NA ODPRTO MORJE
Vožnja v Bakalar in vožnja s čolni po laguni. Obiskali bomo še en dosežek Majevske civilizacije: utrjeni kompleks Tulum na obalnem klifu, ki je predstavljal križišče takratne pomorske in kopenske trgovine. Služil je kot glavno pristanišče Cobe z močno utrjenim, s preko 900 m dolgim, 3-5 m visokim in do 8 m širokim obzidjem. Svoj vrhunec je Tulum doživljal med 13. In 15. stoletjem, ko se je uspešno zoperstavljal celo španskim osvajalcem. Žal so prebivalci mesta, podlegli številnim boleznim, ki so jih prinesli priseljenci in zavojevalci. Posebej zanimiv je kompleks Castilo s pripadajočima templjema. Po ogledu in čudovitem razgledu na odprto morje se bomo zapeljali v bližnje letoviško središče Playa del Carmen, znano po sanjskih, belih, peščenih plažah.13. dan: PLAYA DEL CARMEN – (CHICHEN ITZA) - PLAYA DEL CARMEN (all inclusive, nočitev)

SKRIVNOSTNI VODNJAKI MAJEVSKE KULTURE
Dan namenjen uživanju na belih peščenih plažah ali za dopačilo izlet v Chichen Itzo. Vožnja v Chichen Itzo v enega najosupljivejših kompleksov majevske civilizacije - kamnito mesto, ki vlada v suhi provinci. Bogastvo Chichen Itze je bilo še dopolnjeno s prihodom Toltekov, ki so dodali svoj neizbrisen pečat na področju edinstvene stavbarske tehnike. Vsekakor predstavlja vrhunec Majevskih dosežkov in je ena najbolj privlačnih energijsko-mističnih točk osrednje Amerike. Glavna znamenitost je Kukulkanov tempelj, velikanska stopničasta piramida, posvečena kačjemu božanstvu Kukulkanu. Veličastno stopnišče na severnem delu krasi izklesana ograja, ki se zaključi s kačjo glavo. Videli bomo tudi veliko igrišče za igro z žogo, sveti vodnjak, astronomski observatorij. Povratek v Playa del Carmen.14. dan: PLAYA DEL CARMEN (all inclusive, nočitev)

SLADKO BREZDELJE
Dan namenjen počitku in aktivnostim po lastni izbiri. Plaže s palmami in najbolj droben bel pesek so sestavni del počitnic na vzhodni obali mehiškega polotoka Jukatan. Zdi se, kot da bi tekmovale med seboj, katera bo najbolj ugajala turistom. In vse te plaže želijo ugajati le vam.15. dan: CANCUN - EVROPA * (zajtrk, polet proti Evropi)

HASTA LA VISTA
Prosto do odhoda avtobusa na letališče. Polet proti Evropi.16. dan: EVROPA - SLOVENIJA (ljubo doma …)

Pristanek na enem izmed evropskih bližnjih letališč in nadaljevanje poti v Slovenijo (doplačilo za prevoz).MOŽNO DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 10 in 14 potniki 300 €
 • med 15 in 24 potniki 260 €.

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 699 €,
 • povratni prevoz do letališča 58 €,
 • dodatne nočitve oziroma podaljšanje počitnic v Cancunu (Playa del Carmen) /zahtevajte dodatni izračun/, izlet v Chichen Itzo: 59 € (ob prijavi najmanj 10 potnikov).

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • izstopne oz vstopne pristojbine v Mehiki, Gvatemali, Belizu in Hondurasu ter ostale pristojbine pribl. 60 USD.

POPUST:

 • otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama v sobi 10 %.
Cena vklučuje:
 • letalski prevoz Evropa- Mehika- -Evropa,
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin,
 • enajst nočitev z zajtrki,
 • deset večerij in tri all inclusive v hotelih 3*/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah,
 • vse avtobusne prevoze po programu,
 • angleško govorečega lokalnega vodnika,
 • vstopnine za oglede kot navedeno v programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.


Povpraševanje

Nosilec prijave povpraševanja:

Ostali udeleženci potovanja: